Wintersport Zwitserland: Een mondaine wintersportvakantie

Zwitserland staat algemeen bekend als één van de meest mondaine vakantiebestemmingen van Europa. Verspreid over het land zijn dan ook werkelijk fantastische, maar vaak ook zeer dure plaatsen terug te vinden om een vakantie door te brengen. Voor veel mensen vormt de hoofdstad Genève de eerste kennismaking met Zwitserland, maar dit land heeft nog zoveel meer te bieden. Neem nu bijvoorbeeld de mogelijkheden op vlak van wintersport. In geen enkel ander land zijn zo’n mondaine wintersportgebieden terug te vinden als in Zwitserland. Zou jij ook graag een echt mondaine wintersportvakantie willen beleven in het prachtige Zwitserland? Dan is het meer dan de moeite waard om kennis te maken met de plaatsen die we hier op deze pagina voor jou op een rijtje hebben gezet.

Crans-Montana, een bijna 100% garantie op sneeuw

Het wintersportgebied Crans-Montana is een samensmelting van twee dorpen genaamd Crans en Montana. Beide dorpjes bevinden zich zo’n 1500 meter boven de zeespiegel. Wanneer je een wintersportvakantie boekt naar dit gebied zal je kunnen vaststellen dat je hier niet alleen menig aantal restaurants en winkels aantreft, maar ook tal van ontspanningsmogelijkheden. De toeristische infrastructuur van dit wintersportgebied is door de jaren heen mede door de aanzienlijk toegenomen populariteit sterk uitgebreid. Op moment van schrijven biedt ze dan ook zomaar ruimte aan maar liefst 40.000 mensen om te overnachten.

Ondanks het ontegensprekelijke mondaine karakter waar Crans-Montana over beschikt is er toch ook zeker aan de kinderen gedacht. Voor de beginners zijn er dan ook verschillende ski-klasjes in het wintersportgebied terug te vinden om hen de kneepjes van het vak aan te leren. Wat de populariteit van Crans-Montana in Zwitserland tot slot nog extra kracht bijzet is de werkelijk uitstekende sneeuwzekerheid.

Tijdens een wintersportvakantie in dit gebied vertoef je dan ook op een hoogte van tussen de 1500 en zomaar even 3000 meter. Er zijn dan ook maar weinig andere plaatsen te noemen die een dergelijke indrukwekkende sneeuwgarantie kunnen voorleggen. Valt het dan toch even tegen met het natuurlijke witte goud? Dan staan er verspreid over het gebied maar liefst 150 sneeuwkanonnen opgesteld om daar verandering in te brengen!

Sankt-Moritz, aan de voet van enkele statige bergreuzen

Misschien wel het bekendste, mondaine skigebied van Zwitserland. Een groot deel van de naam en faam waar Sankt-Moritz tegenwoordig op kan rekenen is het gevolg van het feit dat hier de Olympische Winterspelen werden gehouden in de jaren 1928 en 1948. Sankt-Moritz is er in geslaagd om heel wat groten der Aarde te boeien en dat heeft haar geen windeieren gelegd, in tegendeel. Een groot deel van de aandacht die Sankt-Moritz geniet is te wijten aan haar fantastische ligging aan de voet van enkele indrukwekkende bergreuzen. De toppen van deze reuzen reiken tot boven de 3000 meter waardoor een uitermate indrukwekkende en tegelijkertijd ook gezellige setting is gecreëerd.

Overigens is Sankt-Moritz niet alleen in de winter een populair gebied om te bezoeken. Ook tijdens de zomermaanden gaan heel wat mensen op ontdekking langs de vele prachtige bergmeren die in deze regio zijn terug te vinden. Ondanks het feit dat het nabijgelegen Davos als wintersportgebied net wat meer tot uiting komt is tijdens de wintermaanden verblijven in Sankt-Moritz ook zeker een aanrader te noemen.

Davos, het grootste toeristische kuuroord van Zwitserland

Davos is de voorbije jaren uitgegroeid tot één van de absolute toplocaties om te snowboarden in de Alpen. Niet alleen snowboarders zijn hier aan het juiste adres, ook skiërs maken met alle plezier gebruik van de ruim 40 verschillende kabelbanen die deel uitmaken van dit skigebied. Mensen die er voor kiezen om hun wintersportvakantie hier door te brengen kunnen niet alleen rekenen op uitstekend geprepareerde pistes, maar ook op het grootste kuuroord van niet alleen de Alpen, maar ook van heel Zwitserland. De populariteit van het mondaine Davos wordt in de praktijk nog extra kracht bijgezet door de aanwezigheid van een toeristische infrastructuur die gasten werkelijk alle luxe en comfort biedt waar ze naar op zoek zijn.

Zermatt, één van de hoogst gelegen wintersportgebieden van Europa

Het merendeel van de mondaine wintersportgebieden die in Zwitserland zijn terug te vinden kenmerken zich door een uitstekende sneeuwzekerheid. Dit geldt niet in het minst voor het prachtige Zermatt welke zich aan de voet van de zogenaamde Matterhorn bevindt. Tijdens een wintersportvakantie kan je hier niet alleen geweldig wintersporten, daarnaast beschik je hier ook over enkele van de mooiste uitzichtpunten van de Alpen. Bezoek bijvoorbeeld zeker de Kleine Matterhorn. Het uitzicht dat je vanaf deze top ervaart en de stilte die zich hier van je meester maakt is werkelijk onvergetelijk. Het skigebied van Zermatt is niet alleen één van de grootste van Europa, maar tevens ook één van de hoogst gelegen. Het hoogste punt dat je hier aantreft bevindt zich dan ook op een hoogte van niet minder dan 3820 meter. In Zermatt is er altijd wel sneeuw te vinden waardoor je er het hele jaar door kan wintersporten. Het skigebied van Zermatt is goed voor in totaal een slordige 350 kilometer aan pistes.