Italië

Door de ligging was Italië niet voor iedereen de eerste keus voor een wintersport vakantie.

Je kunt steeds goedkoper vliegen naar de Italiaanse steden om van daaruit met de bus of een huurauto naar de Italiaanse Alpen te rijden.

Veel wintersport mogelijkheden in Italië

In het Aosta dal zit je vlakbij de Mont Blanc en is het mogelijk om naar Frankrijk te skiën en vanuit Cervinia is het mogelijk om naar Zwitserland te skiën, naar de bekende skiplaats Zermatt.

Daarnaast heb je in Italië de Dolomieten, dit is een prachtig skigebied en heeft vele faciliteiten.  Het is vrij sneeuwzeker. Ook als de sneeuw in het dal al weg is zijn er nog prachtig witte pistes, omdat ze heel goed zijn in het prepareren van pistes met kunstsneeuw. Daarnaast valt er iedere winter wel voldoende natuursneeuw. Het skigebied is groot en uitgestrekt en ook voor beginners onder ons is het goed skiën in Italië.

Wintersport accommodatie in Italië

In Italië heb je appartementen en hotels of chalets om te huren. Je hebt verschillende faciliteiten bij de accommodaties in Italië, zoals zwembad en/of sauna en ook een skibus of pendelbus vanuit het hotel om je naar de skilift te brengen. Het is ook mogelijk om te kamperen. Er zijn wel een aantal campings in de buurt van de skigebieden.

Sfeer in Italië

In Italië hebben ze veel terrasjes waar je in de zon van het uitzicht kunt genieten van de bergen.

De dorpjes zijn schilderachtig met vaak in een prachtig klein kerkje in de dorpskern. Het eten is in Italië prima. Lekker pasta’s, antipasti en salades staan op het menu. Espresso of cappuccino zijn erg goedkoop in Italië. Après ski zoals in Oostenrijk kennen ze niet. Maar het is daar niet raar als je gelijk na de lunch door gaat met de après ski met wijn en lekker hapjes. De mensen zijn in Italië erg vriendelijk. Het is een prachtig land met een hoop skimogelijkheden.

Vervoer naar Italië

Je kunt met de trein, het vliegtuig de bus of eigen auto op skivakantie naar Italië. Let er op dat je met de trein of het vliegtuig altijd nog wel even moet reizen per bus of huurauto naar de plaats van bestemming. Er zijn een aantal zaken verplicht wanneer je met de auto gaat.

Let op dat lichtgevende hesjes voor alle passagiers verplicht zijn. Ook zijn sneeuwketting of winterbanden verplicht. Wanneer het veel sneeuwt en je hebt geen winterbanden of sneeuwkettingen om, dan is het heel lastig om de berg op te rijden.

Waarom niet

Iedereen gaat vrij standaard naar Oostenrijk of Frankrijk op vakantie, maar ook Italië is een prima skiland.  Het zijn alle drie landen met hun eigen stijl en sfeer. Om uiteindelijk een besluit te nemen welk land je prettiger vindt voor een skivakantie is het toch aan te raden om eerst zeker in deze drie landen een keer een skivakantie mee te maken. Op die manier weet je bij welke sfeer je jezelf het prettigst voelt. Allemaal hebben ze hun eigen charmes. Ga je meer voor de après ski met gezellig dansen en mee zingen kun je het beste naar Oostenrijk, ga je puur voor het skiën of snowboarden, dan is Frankrijk een goed alternatief en ga je voor een hele andere sfeer met heerlijk eten zon en terrasjes, dan is Italië zeker een land voor jou.

Resultaat 1–9 van de 166 resultaten wordt getoond