Frankrijk

Als je op wintersport gaat dan is het altijd weer een lastige beslissing waar je naar toe gaat op. Ga je naar Oostenrijk, Italië, Zwitserland of Frankrijk. Elk land heeft zo z’n charmes. We zoomen in op Frankrijk.

Waarom op wintersport naar Frankrijk?

Frankrijk is een prachtig skiland. Het heeft hoge gebergten en de meeste skigebieden liggen ook hoog. Hierdoor is het grotendeels sneeuwzeker. De pistes zijn vrij steil. Blauwe pistes in Frankrijk zijn ongeveer gelijk aan rode pistes in Oostenrijk. Natuurlijk geldt dat niet overal, maar vaak is dat wel het geval. Het is als beginner prettig om dat te weten. De gebieden in Frankrijk zijn erg uitgestrekt en hebben veel mogelijkheden om mooie skitochten te maken. Naar Frankrijk op ski vakantie gaan doe je echt voor het skiën of snowboarden. Het is niet echt een feestland. Natuurlijk kennen ze wel après ski, maar niet zoals in Oostenrijk en eigenlijk alleen maar in de grotere plaatsen.

Wintersport accommodatie

Een voordeel van de accommodatie in Frankrijk is dat alles meestal om de piste heen ligt. Wel is het vaak hoogbouw en grote appartementencomplexen, waardoor de kosten vaak wat lager liggen dan bijvoorbeeld een hotelkamer in Oostenrijk. Het is dan ook wat minder sfeervol. Toch zijn er in de afgelopen jaren ook wel meer chalets gebouwd in Frankrijk. De chalets zijn ook te boeken voor grotere groepen. Je kunt er ook catering bij boeken of zelf zorgen voor de catering. Natuurlijk zijn er ook volop hotels in Frankrijk met of zonder sauna en welness. Een andere manier van skivakantie is op een camping. Niet iedereen denkt daar aan, maar ze zijn er echt. Vooral met camper of caravan is dat goed te doen. Op de campings heb je ook verschillende faciliteiten, zoals overdekt zwembad, ruimte om je skikleding te laten drogen, een skibus voor de camping, dus ook daar is het van alle gemakken voorzien. Er zijn ook simpelere campings met minder faciliteiten en dan ligt de prijs natuurlijk ook weer wat lager.

Bekende skibestemmingen

In Frankrijk heb je een aantal bekende skibestemmingen, zoals Flaine, Chatel, Val Thorens, Chamonix, Val Thorens, Les Deux Alpes en bijvoorbeeld Val d’Isère. In deze skibestemmingen kun je ook genieten van de gezelligheid en après ski. Er is genoeg te doen in deze dorpen. Natuurlijk is het in Frankrijk ook mogelijk om ski of snowboard lessen te nemen. De kans is groot dat de leraar met name Frans spreekt, maar er zijn best wel leraren die Engels spreken. Voor volwassenen hoeft dat niet meteen een knelpunt te zijn, maar voor kinderen kan dat iets minder makkelijk zijn. In Oostenrijk is de kans groter om een Nederlands sprekende leraar te treffen.

Vervoer naar je wintersport bestemming

Je kunt de wintersport bestemmingen bereiken via trein, auto, bus en vliegtuig. Met het vliegtuig en de trein is het vaak nog de bedoeling om met een pendelbus naar de uiteindelijke skivakantie te reizen. Om veilig de vakantiebestemming te bereiken met de auto is het verstandig om winterbanden te laten monteren, sneeuwkettingen in de auto te hebben liggen, daarnaast is het in Frankrijk verplicht om alcoholtests in  je auto te hebben voor iedere passagier.

Resultaat 1–9 van de 586 resultaten wordt getoond