Oostenrijk

Wanneer je voor gezelligheid en sfeer gaat, dan is Oostenrijk dé plek om naar toe te gaan. Oostenrijk is heel anders dan Frankrijk of bijvoorbeeld Italië. Voor zowel jong als oud is Oostenrijk een prima land om op skivakantie te gaan.

Wat maakt wintersport in Oostenrijk leuk?

Er zijn grote skigebieden met veel pistes. Ook als beginner kun je al snel mooie skitochten maken in Oostenrijk. Na het skiën is het in Oostenrijk overal wel mogelijk om gezellig een drankje te drinken en te dansen. Er zijn veel après ski gelegenheden te vinden, clubs en tegenwoordig ook hippe lounge bars.

Er is voor ieder wat wils aan muziek, van volksmuziek tot house. Voor kinderen wordt er altijd wel iets georganiseerd tijdens de skilessen, zoals skiwedstrijdjes of spelletjes op de ski’s. Er zijn veel oefenweides met aparte kinderonderdelen, waar ze op een veilige manier kennis kunnen maken met de ski’s.

Er wordt in Oostenrijk ook vaak les gegeven in het Nederlands. Vooral voor kinderen is het prettig om in hun moedertaal les te kunnen krijgen.

Winterport Oostenrijk accommodatie

In Oostenrijk vindt je veel hotels en appartementen allemaal in de sfeer van chalets. Nadeel in Oostenrijk in de hotels is dat de temperatuur vrij hoog ligt, vaak is het erg warm in de kamers. Verder is het eten altijd wel goed in de hotels en kun je altijd wel rekenen op een uitgebreid ontbijt. In Oostenrijk kun je ook chalets voor grotere groepen huren. Daarnaast is ook mogelijk om te kamperen met een camper of caravan. Deze campings zijn vaak ook van allerlei faciliteiten voorzien. Het is altijd heerlijk om na een dag vol inspanning even van de sauna gebruik te maken. Daarnaast hebben de meeste hotels ook wel een zwembad en/of een sauna om even bij te kamen van een dag vol inspanning.

Ligging van de accommodatie

Nadeel van Oostenrijk is dat de dorpjes vaak in het dal liggen en je dus nog best wel even een stukje moet reizen om bij de piste te komen. Vaak gaan er pendelbussen heen en weer die je naar de skilift kunnen brengen. Er bestaan ook mogelijkheden om kluisjes te huren bij de skilift, zodat je niet iedere keer met je spullen hoeft te sjouwen.

Sfeervol Oostenrijk

Oostenrijk is net een plaatje, als je daar rondloopt is het net een sprookje. Met de chalets en de lichtjes overal, de stromende beekjes met bruggetjes erover en de besneeuwde dennenbomen. Als je daar wandelt kan het zo stil zijn en lijkt het net of je in een landschap loopt van wol. Wel kan het net als in Frankrijk goed koud zijn met temperaturen van -15 graden.

Maar als het zonnetje schijnt maakt de kou niet uit. Het is een prettig en ongedwongen sfeer in Oostenrijk en de mensen zijn erg vriendelijk. En natuurlijk is een lekkere pul bier of een heerlijke schnaps niet weg te denken in Oostenrijk. Zeker als het koud is, is dat prima om even op te warmen. Alleen even oppassen als je nog moet skiën daarna.

Resultaat 1–9 van de 459 resultaten wordt getoond