Op wintersport met kinderen

Een vakantie naar de sneeuw is leuk voor jong en oud. Elk jaar opnieuw zijn er dan ook heel wat gezinnen die gezellig samen op wintersport gaan. Op wintersport gaan met kinderen zorgt er in de praktijk wel voor dat je met een aantal extra zaken rekening zal willen houden. Veel mensen doen dit niet waardoor hun wintersportvakantie voor de kleinsten toch een beetje in het water valt.

Ben jij ook van plan om naar de sneeuw te trekken en wil je er zeker van zijn dat ook je kinderen optimaal van hun wintersportvakantie kunnen genieten? Dan is het zeker een aanrader om je eerst wat te verdiepen in de informatie op deze pagina!

3 belangrijke tips die veel ouders over het hoofd zien

De informatie op deze pagina beginnen we door alvast drie razend belangrijke tips aan te geven. De onderstaande drie tips lijken in eerste instantie voor de hand liggend, maar toch worden ze in de praktijk vaak over het hoofd gezien. Vergeet ze dus zeker niet. Ze kunnen wel degelijk het verschil maken tussen een leuke en een minder leuke wintersportvakantie.

1.) Voorzie extra warme kleding

Kinderen beleven hun tijd in de sneeuw anders dan volwassenen. In het bijzonder kleine kinderen zullen zich al snel door de sneeuw laten rollen. Ongelofelijk leuk natuurlijk, maar minder aangenaam wanneer de kleding die wordt gedragen in een mum van tijd nat wordt. Het komt in de praktijk zeer vaak voor dat mensen die op wintersport gaan met de kinderen te weinig warme kleding meenemen voor de kleinsten. Hierdoor moeten de kinderen lang(er) in natte kleding blijven rondlopen. Niet alleen is dit erg onaangenaam, daarnaast wordt de kans hierdoor veel groter dat het kind in kwestie ziek wordt. Zorg er dus voor dat je voldoende warme kleding meeneemt voor de kleinsten. Ze zullen het zeker kunnen gebruiken!

2.) Boek voor aanvang van je wintersport al enkele lessen

Ga je voor het eerst op wintersport met kinderen? Dan kan het zeer interessant zijn om voor afreizen reeds enkele lessen te boeken. Veel mensen doen dit niet en worden in het wintersportgebied als het ware voor de leeuwen gegooid. In het bijzonder wanneer je een wintersport in het hoogseizoen hebt geboekt is het veelal erg druk op de piste. Op voorhand één of meerdere lessen boeken in Nederland of België kan je veel zelfvertrouwen geven. Dit geldt overigens niet alleen voor kinderen, maar stiekem ook voor volwassenen.

3.) Let op de helmplicht voor kinderen!

Voor het merendeel van de skigebieden geldt dat het dragen van een helm voor kinderen is verplicht. Het merendeel van de ouders zijn zich hier gelukkig van bewust. Je kan op dit vlak in ieder geval twee dingen doen. Je zou er namelijk voor kunnen kiezen om een helm te kopen, maar je kan er ook één ter plaatse huren. Ondanks het feit dat veel ouders de voorkeur geven aan het kopen van een helm is dit voor kinderen eigenlijk de minst interessante keuze. Kinderen groeien namelijk snel waardoor de kans niet onaanzienlijk is dat de aangekochte helm al snel te klein zal zijn. In het bijzonder voor jonge kinderen en / of tijdens de eerste jaren wintersport geldt dan ook dat huren wellicht veruit de beste keuze is.

Wat zijn nu echt kindvriendelijke skigebieden?

Wanneer je een wintersport met kinderen wenst te ondernemen zal je natuurlijk graag willen kiezen voor een kindvriendelijk skigebied. Op dit vlak zal je kunnen vaststellen dat het merendeel van de skigebieden vandaag de dag wel alles in het werk stellen om het kinderen zo goed mogelijk naar hun zin te maken. Dit gezegd hebbende is het zo dat de inspanningen die worden geleverd in de praktijk uiteraard wel nog verschillen. Enkele skigebieden die er om bekend staan tot de meest kindvriendelijke van allemaal te behoren zijn onder meer:

  1. Serfaus-Fiss-Ladis;
  2. De Zillertal Arena;
  3. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental;
  4. Skicircus Saalbach Hinterglemm;
  5. Zell am See – Kaprun;

Kies je er voor om een wintersport met de kids naar één van deze skigebieden te ondernemen? Dan zal je kunnen vaststellen dat ze er zonder meer de tijd van hun leven zullen beleven. Uiteraard spreekt het voor zich dat er nog heel wat meer andere skigebieden bestaan die eveneens zeer kindvriendelijk zijn. Even goed de aanwezige faciliteiten voor kinderen ontdekken kan je helpen bij het maken van de voor jou en je kids beste keuze.

Wat met de accommodatie waarin je gaat verblijven?

Last but not least geldt voor een wintersport ondernemen met de kids ook dat het de moeite waard is om even stil te blijven staan bij de accommodatie waarin je gaat verblijven. Kies je voor een hotel? Bekijk dan even wat ze mogelijks extra onderneemt voor kinderen. Je kan er ook altijd voor kiezen om te verblijven in een complex met appartementen. Zeker in de Alpen zijn deze erg populair en vaak altijd zijn er extra faciliteiten in terug te vinden. Ook een verblijf in een leuke chalet in de Alpen kan voor een wintersport met kinderen natuurlijk de moeite meer dan waard zijn om te overwegen.