Met de trein naar wintersport

Met de trein naar je wintersportbestemming reizen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is dan ook een makkelijke en leuke manier van reizen. Reisorganisaties hebben ingespeeld op de trend door tegenwoordig ook reispakketten met een treinreis aan te bieden en het aantal treinen dat richting wintersportbestemmingen gaat, groeit elk jaar. Het is soms echter moeilijk te bepalen of de trein het beste vervoersmiddel is voor jouw reis. Er zitten veel voordelen aan het reizen met de trein, maar hoe weet je of de trein de beste optie is?

De voordelen met de trein naar wintersport

Reizen met de trein is leuk en vooral ook erg ontspannen. Je hebt meestal veel beenruimte, je kan lekker lezen, een dutje doen, rondlopen of van het uitzicht genieten. Daarnaast is reizen met de trein snel en hoef je niet in de file te staan. Je kunt zelfs een slaapcoupé boeken om extra uitgerust aan te komen. Reizen met de trein is tevens goedkoop, vooral speciale skitreinen verkopen hun tickets voor aangename prijzen. Reizen met de trein is vooral leuk en handig als je met een groot gezin of een groep vrienden bent. Huur een coupé voor jezelf en kom alvast in de vakantiestemming met elkaar.

Nadelen met de trein naar wintersport

Reizen met de trein heeft ook zijn nadelen. Het sjouwen met bagage van en naar de stations is geen pretje. Op veel skivakanties moet je bovendien overstappen, wat erg vervelend kan zijn met je hele skiuitrusting. Er is vaak een overstap in Parijs, waarbij je met je hele hebben en houden de Parijse metro in moet om op het juiste station te komen. Daarnaast kunnen niet alle populaire bestemmingen bereikt worden met de skitreinen, wat soms kan leiden tot vervelende transfers met bussen. Ook de vertrektijden zijn weinig flexibel als je met de trein reist en eenmaal aangekomen op locatie heb je geen eigen vervoer.

Welke wintersport bestemmingen kun je bereiken met de trein?

De Ski-Trein en de Alpen Express zijn de treinen die je naar je wintersportbestemming brengen. Zij gaan naar Hopfgarten, St. Johann in Tirol, Wörgl, Ötztal, Kirchberg, Zell am See, Saalfelden, Landeck, Kitzbuhel, St. Johann im Pongau, Innsbruck en Bischofshofen. Vanaf Wörgl, Bischofshofen, Innsbruck, Ötzal, Landeck en Zell am See kun je vervolgens doorreizen naar andere bestemmingen in Oostenrijk of naar Italië. Dit gaat via transfers met de bus. Deze busreizen kunnen, afhankelijke van je bestemming, tussen de 30 minuten en 3,5 uur duren.

Overige tips voor reizen met een skitrein

Boek je reis ver van tevoren. De tickets zijn dan goedkoper dan wanneer je last minute een kaartje koopt.
Het is aan te raden om je uitrusting ter plaatse te huren, zeker als je een overstap hebt. Je hoeft dan niet met je zware ski’s of snowboard te sjouwen.
Nachttreinen zijn vaak extra voordelig. Bovendien kom je lekker uitgerust aan en kun je direct dezelfde dag de piste op
De reguliere kortingskaart die je gebruikt voor reizen met de trein in Nederland, is vaak ook geldig in skitreinen. Kijk dit goed na bij het boeken, zodat je geen korting misloopt.