Tegenwoordig heb je verschillende apps voor skivakanties. Deze apps geven veel informatie door, wat erg handig is op skivakantie. Je kunt deze apps meestal gratis downloaden in de appstore.

Welke apps zijn er?

Er zijn verschillende apps te vinden in de appstore, allemaal geven ze in ieder geval wel de skigebieden aan met de pistes, de skiliften die in gebruik zijn, de sneeuwhoogte, sneeuwval, de weersverwachting en webcams van de gebieden. De apps zijn handig voor de voorbereiding op de vakantie en om informatie te krijgen tijdens de vakantie.

Diverse apps zijn onder andere:

Sneeuwhoogte+ van Milq Media (gratis), deze app heeft ook wel goede recensies in de appstore

Afdaling is een app die 5 sterren heeft in de appstore. Deze app kost €0,99 en geeft ook aan waar je bent geweest, hoe hoog je bent geweest en hoe snel je de afdaling hebt gedaan. Deze app geeft alleen niets aan over het weer of sneeuw.

Een andere uitgebreide app is Bergfex/Ski PRO. Nadeel is dat deze app in het Duits is geschreven. Je hebt nu zelfs ook een app waarmee je de telefoon met je neus kunt bedienen, zodat je de handschoenen niet uit hoeft te doen op de piste.

Ook zijn er apps die actuele lawine waarschuwingen aangeven. Dit is vooral handig voor freestylers die veel “off piste” skien. Mammut safety is een goede app voor lawine waarschuwingen. Deze app heeft ook een SOS systeem die de GPS informatie door stuurt naar de reddingsteams.

Heb je er wat aan?

Natuurlijk is het via een app zoals de app “Afdaling” leuk om te volgen wat je successen zijn op de piste. Wat voornamelijk handig kan zijn van de diverse apps is het kunnen volgen van de weersverwachting, je kunt zien waar je bent, met de GPS een route kunt volgen, waar restaurants in de buurt zijn en of een skilift wel of niet open is. Het is natuurlijk persoonlijk welke app je prettig vindt en wat je nodig hebt aan informatie. De meeste van deze apps werken ook als er geen internet in de buurt is en dat is wel heel erg handig op de piste. In de appstore of playstore kun je veel meer apps vinden voor wintersport.

Voorbereiding

Ondanks de diverse apps is het wel verstandig om je vooraf goed in te lezen over het gebied waar je naar toe gaat. Stel dat je app niet werkt op de piste, dan is het toch prettig om een beetje te weten waar je bent en waar je naar toe wilt. Het is dan verstandig om een kaart van het gebied bij je te hebben. Kijk daarbij naar welke moeilijkheidsgraad de pistes hebben en welke je zelf aan kunt, welke routes je dan kunt nemen en of er op internet iets te vinden is over openingstijden van de liften en of er op de route een lunchgelegenheid is. Een en ander kun je natuurlijk ook navragen in het dorp waar je verblijft of in het hotel.