Wintersport Saalbach

Saalbach is ongetwijfeld één van de meest populaire wintersportplaatsen in de Oostenrijkse Alpen onder Nederlandse wintersporters. Daar waar bepaalde andere skigebieden in de Alpen er voor kiezen om een Nederlandse week te organiseren is het hier eigenlijk altijd Nederlandse week! Door de jaren heen heeft deze wintersportplaats en het daarbij behorende skigebied een aanzienlijke uitbreiding gekend. Niet alleen kan je nu in Saalbach verblijven in een heuse “hotelstraat”, daarnaast is het ook zo dat het gebied ondertussen is omgedoopt tot ‘Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn’. Overweeg jij ook om een wintersport Saalbach te boeken, maar wil je toch graag eerst nog even wat meer ontdekken over deze plaats in de Oostenrijkse Alpen? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

Een bijzonder veelzijdige wintersportlocatie

De sterk toegenomen populariteit van Saalbach als wintersportlocatie door de jaren heen hoeft helemaal niet te verbazen, in tegendeel. In eerste instantie is het skigebied dat er omheen is gelegen veel uitgebreider en diverser geworden. Op moment van schrijven tref je hier dan ook niet alleen ruim 140 kilometer aan blauwe pistes aan, daarnaast zijn er ook 112 kilometer aan rode en 18 kilometer aan zwarte pistes voor handen. Ongeacht over welke ervaring je dus met andere woorden beschikt (of misschien net niet beschikt), je kan hier altijd genieten van een fijne wintersportvakantie.

Bovenstaande is lang niet het enige wat Saalbach tot een interessante plaats maakt om je wintersport in door te brengen. Er kan bijvoorbeeld ook worden vastgesteld dat de après-ski hier van een uitstekend niveau is… soms zelfs een beetje te uitstekend, zeker wanneer je de volgende dag vroeg op de piste wil staan. De komst van de zogenaamde Fieberbrunn verbinding heeft er in ieder geval voor gezorgd dat je vanuit Saalbach in geen tijd op de piste kan staan. Ook dat is voor de meeste wintersporters natuurlijk erg interessant om te weten.

Eén van de gezelligste en meest complete skigebieden van Oostenrijk

Saalbach vormt de ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijke wintersportvakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang. Dit skigebied staat er inmiddels om bekend één van de gezelligste en tevens ook één van de meest complete skigebieden te zijn die Oostenrijk te bieden heeft. Het lieflijke berglandschap dat je rond deze plaats kan aantreffen herbergt dan ook een ruime keuze aan toegankelijke afdalingen tussen de bomen. Het enige dat een klein beetje de interesse in dit skigebied kan drukken is het feit dat er geen pistes zijn terug te vinden op een sneeuwzekere hoogte van boven de 2000 meter. Dit is dan ook wel iets om rekening mee te houden wanneer je een wintersport Saalbach overweegt.

wintersport saalbach pistes

Een uitstekende bereikbaarheid

Indien je voor het eerst een wintersport Saalbach boekt zal je kunnen vaststellen dat één van de absolute sterktes van dit gebied is terug te vinden in het feit dat je zeer eenvoudig overal heen kan skiën. Dit geldt niet in het minst voor de twee hoofdplaatsen van het gebied, namelijk Saalbach en Hinterglemm. Deze beide plaatsen zijn gelegen middenin het skigebied waarbij nagenoeg alle pistes op de twee flanken zijn terug te vinden. Op deze manier is het perfect mogelijk om snel, eenvoudig en veilig verschillende tochten te kunnen maken die rondom het dorp zijn gelegen.

Verbinding met de Fieberbrunn

Tijdens het seizoen van 2015-2016 werd in het skigebied van Saalbach de verbinding met de zogenaamde Fieberbrunn geopend. De zogenaamde TirolS gondel zorgt voor een snelle verbinding van het dalstation van de Reckmoos Süd in Fieberbrunn met de zogenaamde Reiterkogel. Op deze manier zal je kunnen vaststellen dat je in een mum van tijd toegang zal hebben tot het skigebied van Fieberbrunn.

Verblijven in Saalbach

De toeristische interesse (dus onder meer van ons Nederlanders) heeft er voor gezorgd dat de toeristische infrastructuur van Saalbach door de jaren heen aanzienlijk is verbeterd. Tegenwoordig zal je dan ook kunnen vaststellen dat je hier een keuze kan maken uit een groot en bovendien ook divers aanbod met hotels om in te verblijven. Wij zochten alvast enkele absolute toppertjes voor je uit en hebben ze hieronder op een rijtje gezet:

  • Hotel Die Sonne;
  • Hotel Barbarahof Saalbach;
  • Hotel Garni Siegmundshof;
  • Hotel Thurnerhof;
  • Alpinresort Sport & Spa.

Het aanbod met hotels (en ook andere verblijfmogelijkheden zoals bijvoorbeeld appartementen) is in Saalbach behoorlijk uitgebreid. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat het prijsniveau van deze hotels wat hoger is gelegen dan in bijvoorbeeld het nabijgelegen plaatsje Fieberbrunn het geval is. Dit heeft echter uiteraard te maken met de centrale ligging van Saalbach in het skigebied en met de uitstekende faciliteiten waarover ze beschikt. Hoe dan ook, wil je graag op een leuke manier kunnen verblijven tijdens jouw wintersportvakantie in Saalbach? Dan bestaan daar zeker voldoende mogelijkheden voor!