Op wintersport naar Oostenrijk met de trein

Oostenrijk is de favoriete bestemming voor een wintersportvakantie onder heel wat mensen. Hier zijn verschillende redenen voor aan te halen. Allereerst is het zo dat er eigenlijk geen enkele andere bestemming in de Alpen even veel sfeer en gezelligheid uitstraalt als Oostenrijk. Dit gezegd hebbende is het ook zo dat dit Alpenland vanuit Nederland (en België) vrij snel en eenvoudig te bereiken is.

Lang niet iedereen kiest er op dit vlak overigens voor om met de auto naar Oostenrijk af te reizen. Zo zijn er ook voordelige en lekker snelle vluchten. Eveneens een interessante mogelijkheid is om met de trein naar Oostenrijk af te reizen. Geniet deze optie ook jouw voorkeur? Dan zal de informatie op deze pagina zeker goed van pas komen!

Waarom op wintersport gaan naar Oostenrijk met de trein?

Het boeken van een wintersport naar Oostenrijk met de trein is een keuze die in de praktijk steeds meer mensen maken. Hier zijn dan ook zeker een aantal niet onbelangrijke voordelen aan verbonden. De belangrijkste voordelen van een treinreis naar de sneeuw zijn de volgende:

 1. De vakantie begint eigenlijk al van zodra je op de trein stapt;
 2. Je hoeft geen rekening te houden met ellendige files onderweg;
 3. Je komt altijd goed uitgerust aan op je vakantiebestemming;
 4. Er is eigenlijk altijd sprake van een extra skidag;
 5. Een uitstekende keuze voor gezinnen;
 6. Met de trein naar Oostenrijk reizen is milieuvriendelijk;

Voor heel wat mensen geldt dat ze vooral stevig opzien tegen de autoreis naar Oostenrijk. Dat kunnen we ook best begrijpen. Door te kiezen voor een treinreis zorg je ervoor dat je tijdens de rit naar Oostenrijk gewoon achterover kan leunen en kan ontspannen. Lijkt dit jou ook wel wat? Dan weet je nu waarschijnlijk al hoe je, je volgende wintersportvakantie gaat aanvatten!

Hoe op wintersport gaan naar Oostenrijk met de trein?

Er worden in Nederland tal van verschillende mogelijkheden aangeboden om met de trein naar Oostenrijk af te reizen. Wellicht de bekendste mogelijkheid van allemaal wordt aangeboden door de zogenaamde Alpen Express. Deze trein vertrekt vanuit verschillende plaatsen in Nederland richting de Oostenrijkse skigebieden. Het gaat hierbij concreet om plaatsen als:

 • Den Haag;
 • Leiden;
 • Haarlem;
 • Amsterdam;
 • Utrecht;
 • Eindhoven;
 • Den Bosch;
 • Venlo;

Voor de Alpen Express geldt dat ze is opgebouwd uit verschillende coupés die geschikt zijn voor respectievelijk drie, vijf en zes personen. Wat deze trein absoluut uniek maakt is de aanwezigheid van de après-ski aan boord. Bovendien vertrek je in de avond om vervolgens tijdens de ochtend goed uitgerust op je bestemming aan te komen. Aansluitend heb je altijd de mogelijkheid om een transfer te boeken richting je accommodatie. De totale reis tussen Nederland en de Oostenrijkse skigebieden neemt tussen de negen en veertien uur tijd in beslag.

De Krokus Express

Tijdens de zogenaamde Krokusvakantie is het mogelijk om met de enige, echte Krokus Express naar Oostenrijk te treinen. De trein is uitgerust met verschillende coupés en heeft bovendien ook een bistrorijtuig waarin je terecht kan voor verschillende maaltijden en drankjes. Opvallend is vooral het zeer scherpe prijsniveau waar je bij het boeken van deze treinreis rekening mee kan houden. Een retour is dan ook reeds te boeken voor een bedrag vanaf amper 169 euro per persoon. Voor kinderen tot aan de leeftijd van vier jaar geldt dat ze helemaal gratis mogen reizen. Kinderen die de leeftijd hebben van vijf tot twaalf jaar kunnen de treinreis afleggen tegen een voordeliger tarief van gemiddeld 119 euro per persoon. Er bestaat altijd een mogelijkheid tot het boeken van een volledige privécoupé. Deze trein kan je nemen vanuit de Nederlandse plaatsen Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Er worden in Oostenrijk zelf verschillende skigebieden aangedaan.

Naar Oostenrijk treinen met de NS International

Ook voor NS International geldt dat ze verschillende treinen inlegt die aangesproken kunnen worden voor een reis naar de Oostenrijkse Alpen. Op de website van NS International is het mogelijk om je volledige traject uit te stippelen. Ook op deze manier kan je dus perfect richting Oostenrijk treinen. Het vergt in de praktijk wel iets meer planning dan de andere opties.

Ervaar zelf het unieke comfort van een treinreis naar Oostenrijk!

Ga jij dit jaar ook met de trein naar de wintersport in Oostenrijk? Dan zal je kunnen vaststellen dat je wellicht nog nooit eerder zo uitgeslapen en ontspannen op je vakantiebestemming bent aangekomen. Het boeken van een treinreis is niet alleen voordelig, daarnaast kan je op deze manier ook altijd rekenen op een zeer comfortabele manier van reizen. Of je daarbij nu alleen, met vrienden of met het gezin op wintersport gaat maakt eigenlijk geen enkel verschil. Bekijk zeker even de aangehaalde mogelijkheden op deze pagina en wie weet geniet ook jij dit jaar van een fantastische, ontspannende wintersportvakantie in Oostenrijk!