Wintersport Mayrhofen

Mayrhofen is een bijzonder levendig dorp welke we terug kunnen vinden in het populaire Zillertal. Voor Mayrhofen geldt dat ze ook tegenwoordig nog steeds over die typische Oostenrijkse gezelligheid en charme beschikt. Deze wintersportplaats biedt eigenlijk het beste van twee werelden. In eerste instantie staat ze bijvoorbeeld bekend om haar bruisende après-ski, maar daarnaast kan je ook perfect de rust opzoeken wanneer je daar na een lange dag wintersporten aan toe bent. De zogenaamde Penkenbahn en Ahornbahn die zijn terug te vinden in Mayrhofen zorgen er voor dat je vlot op de pistes kan staan. Eventueel is het ook mogelijk om vanuit Mayrhofen de skibus te nemen naar het Ski Zillertal 3000 gebied.

Een bruisende après-ski

Wie Oostenrijk zegt denkt natuurlijk ook haast automatisch aan een bruisende après-ski. Dat is in Mayrhofen niet anders, in tegendeel. Ondanks het feit dat het er hier allemaal net wat minder indrukwekkend aan toegaat dan in andere skigebieden in Oostenrijk het geval is moet het gezegd dat de après-ski door de jaren heen toch behoorlijk uitgebreider is geworden. Tegenwoordig kan je hier dan ook onder meer terecht in de zogenaamde ICE Bar en in de Brück’n Stadl. Voor de mensen die er van houden om het nachtje door te doen zijn er verspreid over Mayrhofen ook verschillende discotheken terug te vinden waar men in terecht kan.

Langlaufen rond Mayrhofen

Niet alleen bieden de skipistes die zich rond Mayrhofen bevinden geweldige mogelijkheden aan zowel skiërs als snowboarders, daarnaast is het gebied ook zeer uitnodigend voor mensen die houden van Langlaufen. Verschillende loipes in de buurt van deze wintersportplaats laten je kennismaken met andere dorpen die in het gebied zijn terug te vinden. Eén van de bekendste loipes is de zogenaamde Burgschrofen loipe. Niet alleen is deze loipe verlicht, daarnaast is ze ook één van de meest sneeuwzekere van het hele gebied. Let wel, het merendeel van de loipes die zich rond Mayrhofen bevinden worden pas gespoord op het ogenblik dat er minstens 30 centimeter sneeuw ligt.

Een paradijs voor wandelliefhebbers

Het hele jaar door, maar zeker tijdens de sprookjesachtige witte wintermaanden is het mogelijk om prachtige wandelingen te maken doorheen het gebied van het Zillertal. In de omgeving rond Mayrhofen bevinden er zich dan ook niet voor niets ruim 80 kilometer aan verschillende wandelroutes. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de route naar Brunnenstube te nemen of wat bovendien ook te denken van de zogenaamde Rastkogelhütte? Vanuit Mayrhofen zijn er verschillende tochten af te leggen die bewegwijzerd zijn en die absoluut uitnodigend zijn om te ontdekken. Let wel, voor bepaalde van deze tochten geldt dat ze tot zomaar even 2 uur tijd in beslag kunnen nemen.

Een bijzonder familievriendelijke wintersportplaats

Lang niet alle wintersportplaatsen die in Oostenrijk zijn terug te vinden zijn even geschikt voor een bezoek met de hele familie. Dat geldt zeker wel voor Mayrhofen. Vanaf de leeftijd van 3 maanden kunnen de kleinste wintersportfanaten terecht in Wupp’s Kinderland. Bovendien is het zo dat de skischolen van Mayrhofen eveneens bijzonder hoog staan aangeschreven. Dit overigens niet alleen voor kinderen, maar ook zeker voor volwassenen die graag willen leren wintersporten. Voor Nederlanders en Vlamingen is het ook interessant om te weten dat er hier doorgaans zonder probleem ook les in het Nederlands kan worden gegeven. Bovendien vormt ook de aanwezige ijsbaan van het dorp uiteraard een niet onbelangrijke extra troef.

wintersport mayrhofen piste

Een ongelofelijk veelzijdige toeristische infrastructuur

De sterk toegenomen populariteit van Mayrhofen als wintersportplaats heeft er voor gezorgd dat de toeristische infrastructuur er door de jaren heen bijzonder is uitgebreid. Dit zorgt er voor dat je hier hotels terugvindt die aan ieders verwachtingen tegemoet zullen weten te komen. Wil jij graag verblijven in een prachtig, luxueus hotel of ben je vooral op zoek naar een mogelijkheid om in Mayrhofen te verblijven tegen een extra voordelige prijskaartje? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Enkele van de beste hotels in deze wintersportplaats zijn in ieder geval de volgende:

  • Hotel Garni Glockenstuhl;
  • Apparthotel König;
  • Alpenresort Thanner;
  • Hotel Garni Villa Knauer;
  • Villa Angela;
  • Hotel Maximilian.

Mag het voor jou allemaal net wat minder luxueus, zolang dat het er maar voor zorgt dat de kostprijs van je verblijf binnen de perken kan worden gehouden? In dat geval zijn er verspreid over Mayrhofen ook nog heel wat andere potentieel interessante accommodaties terug te vinden. Het gaat hierbij dan onder meer om de volgende:

  • Hotel Garni Erler;
  • Hotel Garni Glück Auf;
  • Hotel Alpenhof Kristall;
  • Hotel Gasthof Perauer.

Zou jij dus met andere woorden graag een wintersportvakantie willen boeken naar het prachtige Oostenrijk, maar heb je daarvoor nog geen keuze gemaakt voor wat de exacte locatie betreft? In dat geval is Mayrhofen zeker het overwegen waard. De authentieke uitstraling van gezellige, Oostenrijkse wintersportdorpen wordt hier gecombineerd met een ongelofelijk veelzijdig skigebied en heel wat interessante mogelijkheden voor jong en oud. Dit alles maakt Mayrhofen tot een absolute top wintersportplaats in de Oostenrijkse Alpen!