Wintersport Ischgl

Eén van de bekendste en tevens ook populairste wintersportplaatsen van Oostenrijk is ongetwijfeld Ischgl. Door de jaren heen heeft dit dorp zich ontpopt tot een luxueuze bestemming die haar bezoekers ongelofelijk veel mogelijkheden biedt. Tegenwoordig wordt er naar Ischgl niet voor niets verwezen als zijnde het Ibiza van de Alpen. In het bijzonder onder Duitsers is deze plaats ongelofelijk populair, maar dat geldt zeker ook voor ons Nederlanders en voor de Britten… en de Russen. Ben jij ook van plan om tijdens jouw vakantie in de Oostenrijkse Alpen te verblijven in de boeiende plaats Ischgl? Dan vertellen wij jou op deze pagina alvast graag wat je allemaal van deze bestemming mag verwachten.

Het “Ibiza van de Alpen”

Dat er tegenwoordig naar Ischgl wordt verwezen als het Ibiza van de Alpen is in het bijzonder het gevolg van de aanwezigheid van heel wat après-ski bars, discotheken en nachtclubs. De après-ski die je aantreft in Ischgl behoort tot het beste wat de Alpen te bieden heeft. Ze is in ieder geval van een aanzienlijk hoger niveau dan de après-ski die je bijvoorbeeld aan kan treffen in plaatsen zoals Gerlos en Westendorf. Helaas betekent dit ook dat het prijsniveau in dit wintersportdorp een stukje hoger ligt in vergelijking met laatstgenoemde. Je krijgt er echter wel heel wat moois voor in de plaats!

Eén van de populairste wintersportdorpen

Dat Ischgl kan rekenen op een ongelofelijke populariteit blijkt niet uit het minst uit het aantal overnachtingen die hier jaarlijks worden geboekt. Elk jaar opnieuw laat deze wintersportplaats dan ook gemiddeld maar liefst één miljoen overnachtingen optekenen. Dit zorgt er voor dat ze met recht en rede het lijstje aanvoert met populairste wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Niet alleen het aantal overnachtingen die hier worden geboekt is aanzienlijk, dat geldt zeker ook voor het aantal dagjestoeristen die Ischgl jaarlijks verwelkomt. In het bijzonder tijdens het hoogseizoen zijn de grote parkings aan de rand van het dorp steevast gevuld met de auto’s van dagjesmensen. Wil je dus met andere woorden erg vlot de pistes rond Ischgl kunnen verkennen? Dan is vroeg vertrekken veelal de boodschap!

Een paradijs voor freestylers en freeriders

Ischgl beschikt over de reputatie één van de beste plaatsen te zijn in de Alpen voor freestylers en freeriders. Deze reputatie heeft het onder meer te danken aan de aanwezigheid van het ‘Ischgl Snowpark powered by JEEP’. Dit is één van de grootste funparks die er in Europa zijn terug te vinden. Je treft hier dan ook niet alleen een groot aantal verschillende kickers, maar ook jumps en boxes aan. Bovendien is het ook nog eens mogelijk om je skills te tonen op een quarterpipe en een mega halfpipe. Het mag dan ook duidelijk zijn, freeriders hebben ongetwijfeld een extra goede reden om er voor te kiezen om hun verblijf in de Alpen in de Oostenrijkse wintersportplaats Ischgl te boeken.

snowboarden ischgl

Een geweldige uitvalsbasis voor wandeltochten

Elk jaar opnieuw brengen ook heel wat mensen een bezoek aan Ischgl die op zich niet naar hier afreizen om te wintersporten, maar gewoon om leuke wandelingen te maken. Ook daarvoor leent het gebied rond Ischgl zich dan ook uitstekend. Rond dit wintersportdorp zijn verschillende lichte tot zware wandelroutes terug te vinden die je meenemen doorheen de prachtige bergwereld van de Silvretta. Wil je tijdens een lange tocht even op adem komen? Dat is geen enkel probleem. Je treft verspreid over deze omgeving dan ook zomaar even 18 berghutten aan. Wil je graag een meerdaagse wandeltocht maken onder begeleiding van een ervaren gids? Ook dat is absoluut mogelijk.

hotel ischgl

Interessante hotels in Ischgl om te ontdekken

De enorme interesse waar Ischgl op kan rekenen heeft er voor gezorgd dat haar toeristische infrastructuur door de jaren heen aanzienlijk is uitgebreid. Vandaag de dag kan je hier dan ook een enorm aantal prachtige hotels aantreffen. Net zoals voor de prijs in de bars van Ischgl geldt evenwel dat ook overnachten in deze plaats niet bepaald goedkoop is, althans niet wanneer we de prijzen gaan vergelijken met andere winterspotdorpen in Oostenrijk. Dit gezegd hebbende is het zo dat er zeker ook betaalbare accommodaties zijn terug te vinden. In ieder geval, enkele absolute tophotels om een keuze uit te maken zijn de volgende:

 • Het Hotel Modern Mountain;
 • Astellina Hotel-Apart;
 • Elizabeth Arthotel;
 • Hotel Arnika;
 • Hotel Olympia;
 • Alpinstyle Hotel Ischgl.

De bovenstaande hotels behoren tot de absolute crème-de-la-crème van Ischgl. Wil jij graag in Ischgl kunnen verblijven tegen een lagere prijs? In dat geval kan het de moeite waard zijn om een keuze te maken uit de onderstaande, voordeligere hotels:

 • Piz Arina;
 • Garni Vereina;
 • Hotel Tannenhof;
 • Hotel Garni Pradella;
 • Hotel Fatlar.

In ieder geval, op welke manier je ook graag wil verblijven in het populaire Ischgl, het mag duidelijk zijn dat het allemaal tot de mogelijkheden behoort!

Hotels in Ischgl