Welke locaties voor wintersport mag je echt niet missen?

Een van de grote voordelen van een wintersportvakantie is dat je er niet ver voor hoeft te reizen. In Europa bevinden zich namelijk diverse uitstekende wintersportoorden. Op deze plekken kun je verblijven in mooie hotels die van alle moderne faciliteiten zijn voorzien. Ze vormen een goede uitvalsbasis om het winterlandschap te verkennen. Maar welke locaties voor wintersport mag je écht niet missen? Lees snel verder voor het antwoord!

Wintersportreis naar het Duitse Ertsgebergte

Het Ertsgebergte ligt zowel in het Duitse Saksen als Noordwest-Tsjechië. De rustige ligging en mooie omgeving maken het een mooie bestemming voor een wintersportreis. Het Ertsgebergte is het voor veel Nederlanders een relatief onbekend wintersportoord. Toch kent deze bestemming vele hoogtepunten, zoals het prachtige natuurgebied Sächsische Schweiz. Op deze plek vind je zeer veel indrukwekkende rotsformaties.

Gunstige ligging

We raden aan om voor een hotel te kiezen met minstens 3 sterren. Op die manier ben je verzekerd van kwaliteit. De ligging van het Ertsgebergte is in elk geval zeer gunstig, want het ligt slechts 30 kilometer rijden van de bekende stad Dresden en het is slechts 10 kilometer naar het wandel- en winterparadijs Bohemen. Ook een bezoek aan de charmante stad Altenberg, 7 kilometer verderop, is een leuke activiteit tijdens deze wintersport.

Aan te raden excursies

Een excursie naar de Dresden, Bohemen en de stad Chemnitz raden we zeker aan. Kies voor een rondleiding van een lokale gids om niets te missen. Evan de bezienswaardigheden in Chemnitz is het Karl Marx monument. Dit komt mede door het feit dat Chemnitz tijdens de Koude Oorlog ‘Karl-Marx-Stadt’ werd genoemd.

Wintersportreis in Tirol

Tirol is een zeer bekende wintersportbestemming in Oostenrijk. Wintersportliefhebbers kunnen deelnemen aan een 8-daagse busreis naar het populaire Tirol. Daarbij reis je met een groep tussen de 25 en 44 personen. Meestal reis je in een luxe touringcar en is er tijdens de excursies een ervaren reisleider aanwezig. Een wintersportreis in Tirol is geschikt voor de hele familie. Er staan namelijk tal van leuke uitstapjes op het programma, waaronder een fakkeltocht. Het wandelen met fakkels geeft de avond een magisch tintje.

wintersport skilift

Proef de gemoedelijke sfeer van Oostenrijk

Het winterlandschap van Tirol wordt regelmatig afgewisseld met steden als Seefeld en Innsbruck. Je proeft er nog steeds de gemoedelijke sfeer van Oostenrijk. Zo is Seefeld vanwege de prachtige bergen een echte toeristische trekpleister in Tirol. Je kunt er prima wandelen of eventueel een tocht met de paardenkoets maken. Of wie weet kom je tijdens een stadswandeling in Innsbruck nog wel iemand tegen in traditionele Oostenrijkse kleding, inclusief vilten hoedje! Winkelliefhebbers zijn in deze stad ook helemaal op hun plek. De Maria-Theresiensstrasse heeft namelijk genoeg winkels voor een middagje vermaak.

Winter in Krakau en Zakopane

Zuid-Polen is een mooie bestemming voor een wintersportreis. Vanaf een van de opstapplaatsen in Nederland reis je in enkele uren naar Zuid-Polen. Dit gedeelte van het land staat bekend om de mooie natuur en steden zoals Krakau en Zakopane. Krakau is de oude hoofdstad van Polen. Je vindt er onder andere een duizenden jaren oude burcht waar ooit de Poolse koningen woonden.

Auschwitz

Daarnaast ligt in Zuid-Polen Auschwitz, waar bezoekers geconfronteerd worden met een verschrikkelijk stukje geschiedenis. Ook een excursie naar de Schindler fabriek herinnert aan deze duistere periode. Deze fabriek was ooit in handen van Oskar Schindler, die honderden Joodse mensen wist te redden van de dood. De bekende film Schindler’s List is op dit verhaal gebaseerd.

Wintersportoord met koninklijk tintje

Tenslotte mag ook het wintersportoord Zakopane niet ontbreken tijdens deze reis. Het ligt hoog in de bergen en is de populairste plek in Polen voor een wintersportvakantie. Wist je dat koningin Juliana en prins Bernhard er in 1937 hun huwelijksreis doorbrachten? Eventueel kun je er met een tandradbaan naar boven om te genieten van een prachtig winters uitzicht.