Een weekend op wintersport

Het spreekt voor zich dat lang niet iedereen zomaar de mogelijkheid heeft om voor een volledige week op wintersport te gaan. Het goede nieuws is dat, dat ook helemaal niet hoeft. Ook een weekend op wintersport gaan behoort bijvoorbeeld perfect tot de mogelijkheden. Dit overigens ook nog eens in verschillende populaire wintersportlanden.

Uiteraard kan je vanuit Nederland perfect een weekendje weg organiseren naar Winterberg, maar wat ook te denken van diverse bestemmingen in Frankrijk en Oostenrijk? In ieder geval, zou jij graag ook een weekendje op wintersport willen gaan? Dan is het zonder meer de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie die je terug kan vinden hier op deze pagina!

Met de auto een weekend op wintersport

Het lijkt misschien op het eerste zicht een beetje gek, maar een weekend op wintersport gaan met de auto behoort zeker tot de mogelijkheden. Op het eerste zicht zouden we het misschien niet vermoeden, maar vanuit Nederland is het mogelijk om verschillende kleine en grote(re) skigebieden te bezoeken in één dag. Twee van deze skigebieden vinden we terug in Duitsland.

Het gaat hierbij in eerste instantie om Winterberg. Dit is sinds jaar en dag één van de bekendste en tevens ook meest populaire wintersportbestemmingen onder Nederlanders die ook nog eens prima te bereiken is. Vanuit Utrecht hoef je dan ook slechts 4,5 uur te rijden om je aan de voet van de skipistes te bevinden. Het skigebied Skilifkarussel Winterberg omvat zo’n slordige 20 kilometer aan pistes die zijn verdeeld over 30 afdalingen.

Een tweede optie waar je in Duitsland over beschikt is het skigebied Wurmberg. Deze is gelegen op ongeveer 5 uurtjes rijden van Utrecht. Ze bevindt zich in het zuiden van het Nationale Park de Harz en staat bekend als een uitstekende wintersportbestemming voor families. Wil je liever nog dichter bij huis wintersporten? Dan kan je daarvoor ook zomaar terecht in België!

Je moet een beetje geluk hebben dat er voldoende sneeuw ligt, maar wanneer dat zo is kan Baraque de Fraiture een interessante optie zijn om te overwegen. Het skigebied is vrijwel direct aan de autosnelweg gelegen en daardoor uitstekend toegankelijk. Bovendien betaal je voor een dagpas amper 12 euro. Let wel, een weekend op wintersport gaan naar de Belgische Ardennen kan wel betekenen dat je rekening moet houden met een vrij aanzienlijke drukte. Toch is ook deze regio zeker het ontdekken meer dan waard.

Met het vliegtuig op wintersport, is dat haalbaar?

Niet alleen met de auto kan je genieten van een fijn weekendje wintersporten. Een andere mogelijkheid waarover je beschikt is dan ook het boeken van een vliegreis naar de Alpen. Dit lijkt in de praktijk misschien helemaal te gek te zijn, maar dat is het niet. In amper drie uur tijd is het op deze manier mogelijk om vanuit Nederland en België op de skipiste te staan. Onmogelijk? Zeker niet. Sterker nog, er zijn zelfs verschillende skigebieden die je hiervoor zou kunnen uitkiezen en dat ook nog eens in diverse landen.

Relaxed een wintersportweekend beleven is bijvoorbeeld mogelijk in het Franse Monts Jura. De skigebieden van Mijoux, Lélex, Chézery-Forens en Crozet zijn terug te vinden op een afstand van amper 40 kilometer van de luchthaven van Genève. In totaliteit tref je hier toch een mooie 50 kilometer aan skipistes aan. Een andere optie die zeker overwogen kan worden is het Oostenrijkse Seefeld.

Dit skigebied staat er om bekend op een boogscheut terug te vinden te zijn van de luchthaven van Innsbruck. De korte vluchtduur zorgt er gecombineerd met de uitstekende transfers voor dat een weekendje wintersporten hier perfect tot de mogelijkheden behoort. Ook de skigebieden van Abelboden-Frutigen-Lenk in Zwitserland en Chamonix in Frankrijk zijn beslist de moeite waard om te overwegen.

Met de trein een weekend op wintersport gaan?

Last but not least is er natuurlijk nog de trein. Sinds jaar en dag is het voor veel mensen een absolute traditie om naar de bergen te reizen met de trein. Het is veel veiliger dan met de auto en de reistijd valt op zich best wel mee. Dit niet in het minst omdat er voor ritten naar de Alpen vaak wordt gewerkt met nachttreinen. Tijdens de nacht kan je dan lekker slapen om vervolgens de volgende ochtend lekker met de voetjes in de sneeuw en op de piste te staan.

Een weekend op wintersport met de trein kan je onder meer boeken naar het Oostenrijkse St. Anton. Je vertrekt in dit geval met bijvoorbeeld de Alpen Express op vrijdagavond om vervolgens zaterdag de hele dag te wintersporten. Zondag kom je terug uitgerust thuis aan waardoor je op maandag terug perfect kan gaan werken. Heb je het skigebied van St. Anton eerder al gezien en wil je graag een nieuw gebied ontdekken? Dan kan je er voor kiezen om je wintersportweekend te boeken naar Kirchberg. Ook deze bestemming wordt immers aangedaan door de Alpen Express.