Skivakantie inclusief skipas boeken of niet?

Het spreekt voor zich dat het in de praktijk mogelijk is om op verschillende manieren een skivakantie te boeken. In eerste instantie is het mogelijk om een dergelijke vakantie te boeken met skipas en zonder skipas. Veel mensen twijfelen wat dit betreft een beetje over de voor hun meest interessante optie. Het boeken van een wintersportvakantie met skipas zorgt er voor dat je hier tijdens je vakantie geen meerprijs voor dient te betalen.

Dat kan interessant zijn, want daarvoor wordt je niet geconfronteerd met extra hoge kosten. Anderzijds spreekt het voor zich dat de aanwezigheid van de skipas in je reisbundel de kostprijs aanzienlijk de hoogte in kan stuwen. Hoe dan ook, stel jij je de vraag of een skivakantie inclusief skipas boeken nu wel of niet interessant is? Lees dan snel verder!

Waarom een skivakantie inclusief skipas boeken?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de reden waarom zoveel mensen de keuze maken om een skivakantie inclusief skipas te boeken. Daar zijn namelijk best wat interessante redenen voor aan te halen. We hebben de belangrijkste voordelen hieronder op een rijtje gezet:

 1. Je hoeft geen meerprijs meer te betalen tijdens je vakantie;
 2. Vaak krijg je een korting op de normale prijs van de skipas;
 3. Je hoeft de skipas niet ter plaatse in een vreemde taal te regelen;
 4. Het is voor veel mensen op praktisch vlak een stuk eenvoudiger;

In eerste instantie is er dus duidelijk een praktisch voordeel verbonden aan het integreren van je skipas in de bundel die je voor jouw wintersportvakantie gaat afsluiten. Dat praktisch voordeel heeft te maken met het feit dat je niet nog eens afzonderlijk je skipas ter plaatse op je vakantiebestemming moet gaan regelen. Indien je, je tijdens je vakantie dus met andere woorden alleen maar bezig wenst te houden met genieten van de sneeuw is dit zeker een interessante keuze.

Niet alleen het praktische voordeel is een reden om te kiezen voor het boeken van een skivakantie inclusief skipas. Wat namelijk ook te denken van het financieel voordeel dat er aan verbonden is? Dit financiële voordeel heeft betrekking tot het feit dat de skipas als onderdeel van je bundel een behoorlijk stuk voordeliger kan uitvallen dan wanneer je ze ter plaatse zou aankopen. Ook dit is dus zeker een punt waar je de nodige aandacht aan zal willen besteden.

Met welke nadelen moet je rekening houden?

Er zijn natuurlijk niet alleen maar voordelen verbonden aan het boeken van een skivakantie inclusief skipas. Voordat je deze keuze gaat maken moet je er dan ook zeker rekening mee houden dat er ook enkele niet onbelangrijke nadelen van toepassing kunnen zijn. Denk hierbij aan de volgende:

 1. De boekingsprijs van je skivakantie wordt er een stuk duurder door gemaakt;
 2. Je bent veelal verplicht om een skipas voor je volledige skivakantie te boeken;
 3. Wintersporten in een ander gebied buiten de skipas levert je verlies op;

Een belangrijk punt om bij stil te blijven staan heeft dan ook betrekking tot de manier waarop je jouw skivakantie gaat beleven. Ben jij iemand die altijd binnen het eigen skigebied blijft? Maak je bovendien zo goed als dagelijks gebruik van de (betalende) liften die deel uitmaken van het skigebied?

In dat geval kan het zeker interessant(er) zijn om skivakantie met skipas te boeken. Ben jij iemand die niet alleen maar gaat skiën tijdens de wintersportvakantie waardoor je mogelijks meerdere dagen geen skipas zal nodig hebben? Dan kan het mogelijks een interessantere keuze zijn om je skipas gewoon ter plaatse regelen. Dit moet je echter even voor jezelf uitmaken.

Conclusie; hoe interessant is een skivakantie met skipas boeken echt?

Het is ongelofelijk moeilijk om aan te geven of het boeken van een skivakantie met skipas voor jou nu wel of niet interessant is. Om deze vraag concreet te kunnen beantwoorden dient er dan ook eerst een antwoord te worden gegeven op verschillende vragen. Het gaat hierbij om de volgende:

 1. Blijf je binnen het eigen skigebied of ga je er ook buiten wintersporten?
 2. Hoeveel dagen van je skivakantie sta je daadwerkelijk op de piste?
 3. Gaan alle leden van het gezin elke dag wintersporten of niet?
 4. Over welke ervaring beschik je reeds met skiën en / of snowboarden?

Ook deze laatste vraag is er mogelijks één die erg belangrijk is. Voor beginners geldt namelijk dat zij veelal voldoende hebben aan één of meerdere beginnerspistes. De kans bestaat dat de liften die je hier aantreft gewoon gratis gebruikt kunnen worden. Ook dit moet je dan ook zeker mee in overweging nemen wanneer je van plan bent om een wintersportvakantie inclusief skipas te boeken.