Skigebied Hochfügen

Aan het begin van het zogenaamde Zillertal vinden we het skigebied van Hochfügen terug. Je treft hier zomaar even meer dan 100 kilometer aan pistes aan. Wie reeds eerder over Hochfügen heeft gehoord weet dat deze regio zich als eerste heeft gericht op massa-wintersport. Dit heeft er niet alleen voor gezorgd dat er een groot aanbod aan pistes is terug te vinden.

Daarnaast zal je immers ook kunnen vaststellen dat de liftinfrastructuur hier ongelofelijk veelzijdig en bovendien ook modern is. De pistes reiken tot een aantrekkelijke hoogte van zo’n 2400 meter. Dit betekent dat je hier veelal uitstekend kan wintersporten van december tot eind april. Ook buiten de piste valt hier zeker en vast wat te beleven.

Zo zijn er bijvoorbeeld de berghutten Wedelhütte en Kristalhütte. Deze staan er om bekend tot de beste van Oostenrijk te behoren en zijn gelegen middenin het skigebied. Wil jij graag nog meer te weten komen over het skigebied van Hochfügen? Lees dan vooral snel verder!

Een ongelofelijk veelzijdig skigebied

Wellicht één van de sterkste troeven van het skigebied van Hochfügen heeft betrekking tot de diversiteit aan pistes die je hier aantreft. In het skigebied van Hochfügen kan dan ook werkelijk elk type skiër perfect uit de voeten. Als beginnende wintersporter is het een aanrader om de zogenaamde Lamarkliften te nemen. Deze liften leiden je tot enkele van de beste pistes voor beginners van het hele skigebied. Daarnaast is het zo dat families zich meteen thuis zullen voelen op de zogenaamde Spieljoch.

Eveneens een niet onbelangrijke troef waar je op kan rekenen indien je op vakantie gaat naar het Hochfügen skigebied is natuurlijk de aanwezigheid van kinderopvang. De kleinsten tussen 6 maanden en 6 jaar kunnen in het hele skigebied dan ook opgevangen worden in de zogenaamde ‘Zwergerl Club’. Ben jij een wintersporter met reeds heel wat meer ervaring en ben jij dan ook wel thuis op freestyle gebied? Dan kan het de moeite waard zijn om even een bezoek te brengen aan het Betterpark bij Kaltenbach.

Perfecte verbinding met andere skigebieden

Hoe interessant het skigebied van Hochfügen ook mag zijn, het is natuurlijk altijd mogelijk dat je tijdens je wintersportvakantie ook even een ander gebied aan wil doen. Dat is zeker mogelijk. De gratis skibus die rijdt in dit gebied neemt je namelijk volledig kosteloos mee naar de Zillertal Arena of naar Mayrhofen. Door gebruik te maken van de Zillertal Superskipas kan je zomaar even toegang krijgen tot een slordige 500 kilometer aan pistes.

Een onvergetelijke après-ski op grote hoogte

Ben je op vakantie in het Hochfügen skigebied en wil je ook graag eens de bloemetjes buitenzetten? Dat is hier perfect mogelijk op grote hoogte. Met de zogenaamde Panoramalift bereik je een berghut die zich bevindt op een hoogte van 2100 meter. Het gaat hierbij om de zogenaamde Kristallhütte. Hier ben je zeker aan het juiste adres voor een gezellig uurtje après-ski. Ben je eerder op zoek naar een leuke locatie waar je samen met je partner kan genieten van een romantisch diner? Je zou het misschien op het eerste zicht niet verwachten, maar ook daarvoor leent deze berghut zich uitstekend! Nog een andere exclusieve berghut die zeker de moeite waard is om te overwegen is de zogenaamde ‘Wedelhütte’ die zich in het hart van het skigebied bevindt. Wil je graag niet meer terug naar je accommodatie, bijvoorbeeld omdat je een glaasje teveel op hebt? Ook dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Beide accommodaties maken het namelijk mogelijk om er te blijven overnachten.

Interessante hotels om in te verblijven in Hochfügen

Op het moment dat je op wintersport gaat naar Hochfügen spreekt het voor zich dat je graag ook gebruik zal willen maken van een interessante accommodatie. Dat is hier zeker mogelijk. Er kan worden vastgesteld dat de populariteit van Hochfügen door de jaren heen sterk is toegenomen. Dat heeft ook een positieve invloed gehad op de toeristische infrastructuur. Heb jij nog geen accommodatie geboekt in Hochfügen, maar ben je dat wel van plan? Dan kan het interessant zijn om daarvoor te kijken in de richting van de onderstaande hotels.

  • Hotel Lamark;
  • Berghotel Hochfügen;
  • Hotel Almhof;
  • Aktiv- und Wellnesshotel Haidachhof Superior;
  • Hotel Bergkristall;

Het mooie aan de toeristische infrastructuur van dit skigebied is dat ze ongelofelijk divers is. Dit betekent enerzijds dat ze betaalbare overnachtingsadressen biedt voor reizigers met een beperkt budget. Anderzijds is het ook zo dat er menig aantal hotels in terug te vinden zijn die beschikken over een hoge mate aan luxe en comfort. Ook indien je dus tijdens jouw wintersportvakantie wel kan genieten van even ontspannen in de wellness is dit mogelijk.