Skigebied Gerlos, familievriendelijk en sneeuwzeker

Het skigebied van Gerlos is ongelofelijk populair. Indien je er voor kiest om in dit skigebied te gaan wintersporten zal je kunnen vaststellen dat ze behoorlijk wat sterke troeven voor jou in petto heeft. Vanuit het dorp van Gerlos bevind je, je meteen op de pistes. Deze zijn hier gelegen boven een hoogte van 1300 meter. Er wordt van het skigebied van Gerlos wel eens gezegd dat sneeuwzekerheid hier geen belofte is, maar een garantie.


In de directe omgeving van het dorp kan je meteen de zeer moderne gondel ‘Dorfbahn Gerlos’ nemen. Deze gondel werd in gebruik genomen in het jaar 2016. Het skigebied bied je niet alleen fantastische pistes aan, maar ook heel wat extra’s. Zo zijn er hier tal van interessante almhutten en sneeuwbarren terug te vinden. In principe zijn er vier afdalingen die er voor zorgen dat je vanuit het grootste gedeelte van het skigebied eenvoudig tot bij je accommodatie kan komen.

De belangrijkste eigenschappen van het skigebied Gerlos

Door de jaren heen heeft het skigebied van Gerlos een niet onaanzienlijke evolutie doorgemaakt. Deze evolutie heeft er voor gezorgd dat het skigebied alleen nog maar meer aan populariteit heeft gewonnen. De belangrijkste eigenschappen waar je op kan rekenen bij het ondernemen van een wintersportvakantie in het skigebied van Gerlos zijn de volgende:

  • Je kan gebruikmaken van de nieuwe, uitstekende gondel ‘Dorfbahn Gerlos 1’;
  • Er rijdt een gratis skibus doorheen het skigebied (voor mensen met een skipas);
  • Na het wintersporten kan je genieten van een uitstekende après-ski;
  • Het skigebied heeft een uitgebreid snowpark;

De bovenstaande eigenschappen zorgen er voor dat ongelofelijk veel wintersporters het fantastisch vinden om te vertoeven in het skigebied van Gerlos. Dit geldt overigens niet alleen maar voor de meer gevorderde wintersporters.

Ben jij een beginner? Of wil je gewoon op een veilige, rustige(re) manier genieten van de wintersport samen met je gezin?

Dan zal je kunnen vaststellen dat je in al deze verschillende gevallen absoluut een onvergetelijke wintersportvakantie zal kunnen beleven in het fijne, uitnodigende skigebied Gerlos.

skien gerlos

Interessante pistes voor de beginnende wintersporter

Ondanks bovenstaande moet het gezegd dat het skigebied van Gerlos toch een klein beetje meer mogelijkheden biedt voor de nog wat minder gevorderde wintersporter. Dat wordt meteen duidelijk wanneer je de Dorfbahn en Isskogelbahn neemt vanuit het skigebied van Gerlos. Deze neemt je mee naar een indrukwekkend, glooiend platform.

Deze locatie wordt vaak omschreven als de absolute droom voor zowel beginnende als lichtgevorderde wintersporters. Dat is absoluut niet gelogen. Voor de wat meer gevorderde wintersporter biedt dit gedeelte van het skigebied van Gerlos wellicht niet voldoende uitdaging.

Interessante opties, ook voor gevorderde wintersporters

Boven het bekende chaletdorp Königsleiten in het skigebied van Gerlos kan je wat meer uitdagend terrein terugvinden. Hier kan je een behoorlijk aantal rode en zwarte pistes aantreffen. De Königsleitenspitze is een berg waar ook de fervente off-piste skiër en snowboarder absoluut zijn of haar hart kan ophalen.

Hoe dan ook, over welk niveau je nu ook precies mag beschikken, het mag ondertussen duidelijk zijn dat het skigebied van Gerlos echt voor iedereen, ongeacht de wintersportskills, heel wat leuks in petto heeft.

Verblijven in het skigebied van Gerlos

Ben jij ook overtuigd van de sterke troeven die het skigebied van Gerlos allemaal voor jou in petto heeft? Dan is de kans erg groot dat je in dit geweldige skigebied zal willen verblijven. Op dit vlak kan je een keuze maken uit een groot aantal verschillende accommodaties. Zo kan je niet alleen maar kiezen voor hotels, maar zijn er ook heel wat appartementen te boeken.

Ga je met een groep op vakantie? Dan zal je kunnen vaststellen dat je ook zonder probleem bijvoorbeeld een leuke chalet kan huren. Hoe dan ook, verblijven in het skigebied van Gerlos is iets dat je op heel wat verschillende manieren kan doen. Enkele absolute aanraders op vlak van hotels hebben we in ieder geval hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Alpenrose Hotel-Garni;
  • Hotel Platzer Superior;
  • Alpenherz Hotel Garni;
  • Landhotel Maria Theresia;
  • Hotel Garni Hanslerhof;
  • Hotel Glockenstuhl;

Het bovenstaande overzicht maakt ook meteen duidelijk dat je een keuze kan maken uit een groot aantal uiteenlopende hotels. Wil jij graag verblijven in een eenvoudig hotel in het skigebied van Gerlos tegen een scherpe prijs? Dan is dat perfect mogelijk. Ben jij echter eerder iemand die zin heeft in een luxueuze wintersport met eventueel zelfs een beetje wellness?

Ook dan heeft dit skigebied jou alles te bieden waar je ook maar enigszins van kan dromen. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn Gerlos is absoluut een skigebied die het overwegen waard is.