Met een groep op wintersport

Met een groep op wintersport gaan, is leuk om eens te proberen. Het is erg gezellig om met een grote groep vrienden of familie op wintersport te gaan. Daarnaast is er altijd wel iemand die hetzelfde wil doen als jij, dus je kunt makkelijk voor een dag(deel) opsplitsen zonder dat er ruzie ontstaat. Het plannen van een groepsvakantie is echter geen eenvoudige taak. Er komt een hoop kijken bij het regelen van de vakantie: bestemming, accommodatie, vervoer. Je moet overal aan denken. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je wintersport met een grote groep een succes wordt?

Inventariseer ieders wensen

Het is belangrijk om van tevoren goed te bespreken wat iedereen van de wintersport verwacht. Vooral met familie kan dit nogal eens moeilijk zijn: je oom en tante met kleine kinderen willen naar een kindvriendelijke bestemming, terwijl je neven liever naar een plek willen met veel jongeren en een goeie après-skibar. Zorg dus dat alle neuzen dezelfde kant opstaan voordat jullie iets gaan boeken. Vaak zullen er enkele compromissen gesloten moeten worden, dus houd er rekening mee dat je niet altijd precies de vakantie kunt boeken die jij wilt.

Op zoek naar accommodatie

Voor grote groepen kan het nog wel eens lastig zijn om de juiste accommodatie te vinden. dit hangt ook af van de wensen van de groep. Wil iedereen de hele vakantie gezellig bij elkaar zijn, dan is een groot chalet een goed idee. Als iedereen juist wat meer privacy wil, kun je denken aan schakelappartementen. Dit zijn appartementen die met elkaar in verbinding staan. Zo kun je het gezellig hebben met elkaar, maar heb je ook je eigen ruimte om je af en toe terug te trekken. Deze appartementen zijn vooral in Franse skigebieden te vinden.

Regel het vervoer

Wanneer je met een groep op vakantie gaat, is een van de voordelen dat je minder geld kwijt bent aan vervoer. Je kunt immers met een aantal auto’s samen reizen en zo besparen op benzinekosten. Als je wilt vliegen dan is het aan te raden om de tickets ver van tevoren te boeken. De kans is namelijk groot dat er geen plek is voor iedereen. Als je echt met een aanzienlijk aantal mensen op vakantie gaat, kun je er ook nog voor kiezen om een tourbus te boeken. Dit is een goedkoop en gezellig alternatief en biedt veel voordelen. Zo word je opgehaald en afgezet op plekken naar keuze. Daarnaast hoeft niemand van jullie te rijden, waardoor jullie allemaal fris op de piste kunnen verschijnen. Tot slot rijden deze bussen vaak ’s nachts, waardoor je er een dagje extra skiën uit kunt halen.

Geen zin in gedoe?

Zie je het niet zitten om de vakantie voor een grote groep zelf te plannen? Boek je reis dan bij een reisbureau. Veel touroperators hebben ervaring met grote groepen en kunnen een vakantie samenstellen die aan ieders wensen voldoet.  Als je voor deze optie kiest, is het handig als jullie onderling alvast hebben afgesproken wat jullie wensen zijn, zodat er geen onenigheid ontstaat tijdens het boeken.