Een hotel in Zell am See boeken

Aan de oevers van de zogenaamde Zellersee vinden we het plaatsje ‘Zell am See’ terug. Er zijn best wel wat redenen aan te halen waarom Zell Am See door de jaren heen aanzienlijk is gegroeid op vlak van populariteit. In eerste instantie heeft het wintersportstadje een enigszins mondaine uitstraling gekregen. Bovendien is het zo dat Zell am See uiteraard ook over haar eigen skigebied beschikt. Het gaat hierbij om het skigebied dat luistert naar de naam ‘Schmittenhöhe’. In de omgeving zijn er uiteraard ook nog tal van andere skigebieden terug te vinden.


Het gaat hierbij om de zogenaamde Maiskogel. Bovendien is de sneeuwzekerheid in de regio ook altijd gegarandeerd door de aanwezigheid van de gletsjer van de Kitzsteinhorn in Kaprun. Met ingang van het seizoen 2019/2020 ligt ook het skigebied van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn binnen handbereik. Zou jij graag een hotel in Zell am See willen boeken en wil je graag meer te weten komen over de mogelijkheden die op dit vlak in deze wintersportplaats worden aangeboden? Lees dan vooral snel verder.

Een leuk wintersportstadje boordevol mogelijkheden

Ondanks haar door de jaren heen sterk toegenomen toeristische interesse kan er worden gesteld dat Zell am See nog altijd een groot deel van haar authentieke uitstraling heeft weten te behouden. Ook het autovrije centrum van de stad zorgt er voor dat mensen het hier ongelofelijk fijn vinden om te vertoeven. Je moet er alleen rekening mee houden dat Zell am See wat duurder is in vergelijking met tal van andere wintersportdorpen of stadjes in de Oostenrijkse Alpen.

In vergelijking met het nabijgelegen Kaprun kan er worden vastgesteld dat de gemiddelde leeftijd van de gasten die in Zell am See verblijven net wat hoger ligt. Is de Zeller See tijdens de wintermaanden bevroren? Dan zal je kunnen vaststellen dat je prachtige schaatstochten kan ondernemen op het natuurijs. Zou je graag tijdens je wintersportvakantie ook even tijd willen nemen om lekker wat te shoppen? Ook dan zal meteen duidelijk worden dat het Zell am See daarvoor kan zorgen.

Uitgebreide toeristische infrastructuur

Zell am See geniet een ongelofelijke populariteit. Dat blijkt eveneens uit de toeristische infrastructuur die je in het stadje kan aantreffen. In het bijzonder wanneer je van plan bent om te verblijven in een hotel zal je kunnen vaststellen dat er voor ieder wat wils is terug te vinden. Zou je graag een voordelig hotel willen boeken? Dan is dat zeker mogelijk. Ben jij iemand die eerder op vakantie houdt van wat extra luxe en comfort? Ook in dat geval zijn er in het Zell am See beslist hotels terug te vinden die aan die wens zullen weten te voldoen.

zell am see skilift

Ben jij iemand die eerder tijdens zijn of haar wintersportvakantie wil verblijven in een appartement? Dan kan je ook kiezen voor het beste van twee werelden. Het is namelijk zo dat er in het Zell am See ook verschillende zogenaamde aparthotels zijn terug te vinden. Het gaat hierbij eigenlijk om hotels met dus ook hotelservice waarin je verblijft in appartementen in plaats van gewone hotelkamers. Zo geniet je met bijvoorbeeld jouw gezin of met jouw vriendengroep pas echt ten volle van je verblijf in het uitnodigende Zell am See.

Welk hotel in Zell am See boeken?

De toeristische infrastructuur van Zell am See bestaat op moment van schrijven uit meer dan 50 verschillende hotels. Zoals eerder op deze pagina reeds duidelijk gemaakt is het zo dat deze hotels over tal van verschillende eigenschappen of kenmerken kunnen beschikken. Zo maken we een onderscheid tussen onder meer:

 1. Voordelige hotels die je gewoon een basis aan comfort bieden;
 2. Meer luxe hotels die bijvoorbeeld ook wellnessfaciliteiten in huis hebben;
 3. De aparthotels die een combinatie bieden van hotels en appartementen;

Voor welke optie jij uiteindelijk gaat kiezen is natuurlijk vooral afhankelijk van de persoonlijk voorkeur(en) die je hebt. In ieder geval kan je voor de meer voordelige hotels in Zell am See een keuze maken tussen de mogelijkheden die hieronder staan aangegeven:

 • Hotel Garni Landhaus Gitti;
 • Hotel Pension Schmittental;
 • Het Berghotel Jaga-Alm;
 • Hotel Landhaus Zell am See;
 • Dahoam by Sarina – Hotel & Suites;

Zoals reeds aangegeven is het natuurlijk ook mogelijk dat je eerder wil kunnen genieten van wat extra luxe faciliteiten tijdens je wintersportvakantie. Geldt dat ook voor jou? Dan kan je daarvoor een keuze maken uit de hotels zoals hieronder aangegeven:

 • Alpin – Das Sporthotel;
 • Schloss Prielau Hotel & Restaurant;
 • Two Timez – Boutique Hotel;
 • Salzburgerhof Wellness, Golf und Genieberhotel;
 • Hotel Stadt Wien;

Hoe het ook zij, het Zell am See biedt je dus precies die verblijfsmogelijkheden waar jij naar op zoek bent. Zo kan iedereen hier van een geweldig fijne wintersportvakantie genieten.