Heb je een laag budget en wil je toch op skivakantie, dat is mogelijk. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Als je op een aantal zaken let met boeken, dan kun je een hoop geld besparen. Het ligt er bijvoorbeeld aan in welke periode je gaat en hoe dicht je bij de pistes wilt verblijven, maar ook andere zaken hebben invloed op je budget.

Besparingstips voor een goedkope wintersport

In welke periode je op skivakantie gaat heeft een grote invloed op je budget. Ga je in het de schoolvakantieperiode, zoals de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie, dan weet je dat de prijzen hoger liggen dan als je buiten de schoolvakanties gaat skiën. Datzelfde geldt natuurlijk voor de zomervakantie. Verder is het van groot belang voor je budget hoe dicht je bij de pistes wilt verblijven. Is je appartement of hotel verder weg van de piste dan betaal je minder. Er zijn dan altijd wel bussen of speciale pendelbusjes die je naar de skilift kunnen brengen. Wat ook invloed heeft op de prijs is of je kiest voor een appartement en zelf kookt of dat je kiest voor een hotel met ontbijt. Wat ook kan schelen in de kosten is als je met een grote groep gaat en met z’n allen de kosten deelt. Natuurlijk zijn dit alleen nog maar de kosten van het verblijf. Wat ook erg duur is zijn restaurants, vooral de restaurants op de pistes. Neem zelf een lunchpakketje mee, daar kun je ook veel geld op besparen. Houdt last minutes in de gaten, dat kan ook veel geld schelen. Kies voor gebieden die niet heel bekend zijn, daar zijn misschien wel minder faciliteiten, maar dan betaal je ook minder en je kunt wel even lekker van  de sneeuw genieten.

Skibenodigdheden

Daarnaast heb je wellicht nog ski’s nodig, een skipak, skischoenen en een skipas. Misschien kun je van iemand spullen lenen of huren. Je kunt in Nederland ski’s huren en meenemen naar de bestemming of je kunt op de bestemming zelf ski’s huren. Voordeel daarvan is als het weer niet mee zit, je de spullen wellicht in kunt leveren, zodat je kosten bespaart. Huur je in Nederland dan betaal je gegarandeerd de huurkosten van heel de periode.

Vervoer

Reizen per trein of bus zijn goedkoper dan met het vliegtuig. Ook op skivakantie met eigen auto kan voordelig zijn. Ga je met een groepsreis, dan zijn er meestal wel leuke groepskortingen.

Let met reizen met de auto er op dat je banden goed zijn of dat je winterbanden laat plaatsen (verplicht in sommige landen), dat je sneeuwkettingen in de auto hebt, wellicht een vignet nodig hebt en lichtgevende vestjes in de auto moet hebben voor elke passagier.

Het is gelukt

Zo zie je dat er best veel mogelijkheden zijn om low budget op skivakantie te gaan. Als je over elke keuze goed na denkt en ook even verder zoekt naar alternatieven, dan kom je een heel eind. Er zijn vaak kortingsdeals te vinden, waar je van kunt profiteren.