Gerlos après-ski, één van de beste van de Alpen

Heel wat mensen maken de keuze om op wintersport te gaan niet alleen voor het wintersporten op zich, maar ook voor de sfeer en de gezelligheid. Dat geldt zeker en vast voor mensen die er voor kiezen om een wintersportvakantie te boeken naar de Oostenrijkse Alpen. Eén van de absolute topbestemmingen op het gebied van après-ski is ongetwijfeld ‘Gerlos’.


Tijdens een vakantie in deze populaire wintersportplaats kan je niet alleen genieten van de typische Oostenrijkse sfeer, daarnaast wordt ze ook gecombineerd met de oerhollandse gezelligheid. Door de jaren heen is Gerlos in ieder geval uitgegroeid tot één van de absolute après-ski mekka’s van de Alpen. Ben jij ook benieuwd wat deze plaats op dit vlak allemaal voor moois voor jou in petto heeft? Lees dan vooral snel verder!

gerlos apres ski drinken

Enkele van de bekendste après-ski bars van de Alpen

Wanneer je de mogelijkheden op vlak van après-ski gaat bekijken in de Alpen zal je meteen kunnen vaststellen dat daar enkele van de bekendste après-ski zaken van de hele Alpen in zijn terug te vinden. Het gaat hierbij in eerste instantie natuurlijk om Luigi’s Turbo Bar. Deze bevindt zich in de directe omgeving van het dalstation van de Isskogelbahn.

Deze plaats geniet echt een ongelofelijke bekendheid. In het bijzonder staat deze bar er om bekend het feestgedruis reeds van vroeg op de middag te laten aanvatten. Wanneer je dus met andere woorden rond het middaguur al behoeften hebt aan een feestje is dit wellicht één van de beste plaatsen. De bekendste bar onder landgenoten die je hier aantreft is wellicht de Cin Cin.

Deze bar bevindt zich in een kenmerkend houten gebouw welke is terug te vinden in de Hoofdstraat van Gerlos. Voor deze bar geldt dat je er steevast in wordt getrakteerd op de beste Nederlandse hits van vroeger en nu. Absoluut een aanrader!

Een zeer overzichtelijke après-ski

Voor heel wat plaatsen in onder meer de Oostenrijkse Alpen geldt dat de après-ski helemaal niet als overzichtelijk kan worden bestempeld, in tegendeel. Gerlos biedt op dat vlak een welkome verademing. De après-ski speelt zich hier dan ook af op slechts een beperkt aantal plaatsen. Buiten de reeds aangehaalde bars kan je ook zeker terecht voor een leuk en gezellig feestje in Little London.

Dit is één van de absolute top hotspots van Gerlos waar het dak er niet zelden helemaal af gaat. Wil je het allemaal liever wat rustiger houden? In dat geval is het mogelijks een goed idee om te kiezen voor Harberl’s skibar. Niet alleen staat deze après-skitent er om bekend een stuk internationale georiënteerd te zijn, daarnaast is de sfeer er ook nog eens heel wat rustiger.

gerlos apres ski

Nog een andere après-ski topper om te ontdekken

Eerder op deze pagina hebben we je reeds kennis laten maken met tal van verschillende uitstekende après-ski tenten die verspreid over Gerlos zijn terug te vinden. Er zijn er echter nog een aantal die we je eigenlijk helemaal niet willen onthouden. Het gaat hierbij dan om onder meer ‘Seppi’s on Isskogel’. Zoals de naam reeds laat vermoeden bevindt deze bar zich aan de Isskogel.

Dit zorgt er voor dat je er heel eenvoudig heen kan met de gondel. Je kan hier in principe uitstekend terecht vanaf een uur of drie. Als het mooi weer is kan je hier bovendien ook nog eens lekker genieten op het terras. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat om half vijf het plezier al voorbij is. Dan stoppen immers de liften. Wil je dus jouw après-ski in Gerlos goed beginnen in het zonnetje op de Isskogel? Dan is het vooral zaak om er voor te zorgen dat je hier voldoende vroeg aankomt!

Conclusie; ervaar zelf ook de unieke après-ski van Gerlos

Heel wat wintersporters kiezen er bewust voor om hun wintersport door te brengen in de Oostenrijkse Alpen. Dit niet in het minst omdat ze op die manier kunnen genieten van de echte Oostenrijkse gezelligheid. Indien dat ook jouw motivatie is zal je kunnen vaststellen dat Gerlos je zowat de beste après-ski van de hele Alpen zal weten te bieden.

Je treft hier een aangename mix aan van verschillende soorten bars waardoor er aan ieders wensen tegemoet kan worden gekomen. Ben jij dus met andere woorden op zoek naar een fantastische bestemming in de Alpen voor de meer gevorderde après-skiër?

Dan kan Gerlos ongetwijfeld het overwegen meer dan waard zijn. Verspreid over deze wintersportplaats zijn ook meer dan voldoende prima accommodaties terug te vinden. Ook op vlak van toeristische infrastructuur hoef je, je dan ook in Gerlos echt nergens zorgen om te maken, in tegendeel.