De leukste bestemmingen voor een wintersport Italië

Italië is door de jaren heen als wintersportland steeds populairder geworden. Het merendeel van de wintersport in Italië speelt zich af in de zogenaamde Dolomieten. Het betreft hier een ronduit geweldig gebied welke zelfs werd verklaard tot UNESCO Werelderfgoed. Niet zelden is het mogelijk om hier tot in de maand april te wintersporten. Een bijkomend voordeel waar je hier van kan genieten is terug te vinden onder de vorm van de zuidelijke ligging waarover het gebied beschikt. Dit zorgt er voor dat je hier vaak heerlijk kan skiën of snowboarden met de zon op je snoet.


Mocht er al eens sprake zijn van een gebrek aan sneeuw, dan zijn er in deze regio overigens meer dan voldoende sneeuwkanonnen terug te vinden die dat probleem in een handomdraai kunnen oplossen. Overweeg jij ook het boeken van een wintersport Italië, maar heb je er nog geen flauw idee van in welk gebied je wenst te verblijven? Dan kan de informatie op deze pagina zonder twijfel bijzonder sterk van pas komen.

Het skigebied Dolomiti Superski

Aan de Zuid-Oostkant van de Alpen bevindt zich het skigebied Dolomiti Superski. Dit gebied strekt zich helemaal uit over de provincies Zuid-Tirol, Trentino en Belluno. In totaal bestaat het skigebied Dolomiti Superski uit twaalf verschillende skiregio’s. Voor al deze gebieden geldt dat ze zich hebben ingesteld op het aanbieden van niet alleen een zeer diverse, maar tegelijkertijd ook een familievriendelijke wintersport voor iedereen. Je treft hier de unieke combinatie aan van enerzijds uitstekende pistecondities gecombineerd met een zeer scherp prijskaartje.

wintersport italie

Je wintersport Italië doorbrengen in de Dolomiti Superski zorgt er voor dat je kan rekenen op de aanwezigheid van zomaar even 450 Bergbanen en skiliften. Alles samen is dit gebied dan ook goed voor niet minder dan zomaar even 1200 kilometers aan pistes. De toegang tot deze pistes wordt overigens verleend door één enkele skipas. Als dat niet fantastisch is! Wil jij graag ook verblijven in dit fantastische skigebied? Bekijk dan even de onderstaande hotels:

 • Hotel Schwarzenbach;
 • Garni Hotel Miara;
 • Hotel Teresa;
 • Hotel Olympia;

Val Gardena / Gröden

In het midden van  de imposante bergwereld van de Dolomieten treffen we de wintersportplaats Val Gardena aan. Dit is ongetwijfeld één van de bekendste en tevens ook populairste wintersportplaatsen uit deze regio. In principe bestaat dit skigebied uit drie verschillende dorpen. Het gaat hierbij om Wolkenstein, St. Christina en St. Ulrich. Deze dorpen bevinden zich op een hoogte van respectievelijk 1563, 1418 en 1236 meter.

Je kan tijdens het boeken van een wintersport Italië een verblijf in Val Gardena combineren met een bezoek aan het nabijgelegen Seiseralm. Op deze manier krijg je nog meer fantastische wintersportmogelijkheden voorgeschoteld. Dat bovendien ook nog eens voor alle niveaus. De absolute topper is de unieke Sella Ronda. Het gaat hierbij om een skitocht die je meeneemt rond het Sella massief. Deze bijzondere tocht kan in één dag worden gemaakt en is zonder meer een aanrader. Wil je een wintersport Italië ondernemen naar Val Gardena? Dan zijn de onderstaande hotels het overwegen waard:

 • Garni Hotel Miara;
 • Family Hotel Posta;
 • Hotel Garni Aghel;
 • Hotel Continental;

De Kronplatz, een echt bijzonder skigebied

De twee skigebieden die we hierboven hebben aangegeven zullen ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Dat geldt in iets mindere mate voor de zogenaamde Kronplatz, maar dat maakt ze niet minder interessant, in tegendeel. Naar de Kronplatz wordt door de locals vaak verwezen als “Funberg”. Dit gebied kenmerkt zich door een uitstekend netwerk van pistes en liften waardoor alle verschillende delen zijn samengesmolten tot één groot, aaneengesloten skigebied. Het skigebied opent haar deuren traditioneel eind november waarna de liften pas terug aan het einde van de maand april sluiten. Ongeveer vijf maanden van het jaar lang kan je hier dus genieten van een geweldige wintersportvakantie. Het skigebied van Kronplatz bestaat op moment van schrijven uit 14 moderne cabines en gondelbanen. Bovendien zijn er ook 8 stoeltjes- en 8 sleepliften aanwezig. Enkele hotels die aan te raden kunnen zijn in dit gebied zijn onder meer de volgende:

 • Smy Koflerhof Dolomiti;
 • Hotel Post Alpine Cityflair;
 • Hotel Weiher Green Lake;
 • Sporthotel Rasen;

wintersport italie

Val di Femme, één van de absolute toppers van Italië

Aan de oorsprong van het Val di Femme skigebied ligt de rivier de Avisio. Zij heeft er namelijk voor gezorgd dat dit prachtige dal tot stand is gekomen. Je treft ze aan in de omgeving van de zogenaamde Fedaliapas. Absolute blikvanger van dit gebied is uiteraard de Marmolada. Deze beschikt over een hoogte van 3342 meter en heeft maar liefst 3 toppen. Val di Femme is het hoogst gelegen skigebied van de Dolomieten waardoor je hier absoluut bent verzekerd van een uitstekende sneeuwzekerheid. Niet alleen skiërs en snowboarders zijn hier overigens aan het juiste adres. Dat geldt ook voor mensen met een voorliefde voor langlaufen. Zij komen hier zeker aan hun trekken terwijl ze kunnen genieten van de prachtige natuur. Wil jij ook graag jouw wintersport Italië doorbrengen in dit gebied? Dan kunnen de onderstaande hotels voor jou het overwegen meer dan waard zijn.

 • Villa Hubertus;
 • Garni Hotel Miara;
 • Hotel Madonna;
 • Castelir Suite Hotel;
 • Hotel Weinegg;

In ieder geval mag het duidelijk zijn, een wintersport Italië heeft je ongelofelijk veel moois te bieden. Dit zowel voor de beginnende als voor de meer ervaren wintersporter.